Skip to content

Cart

Your cart is empty

MAEVA STUDIO

Alles wat je moet weten over de Spray Tan voor je bruiloft

Wil je een spray tan voor je bruiloft, dan is het belangrijk om dit op het juiste te moment te (laten) doen.
Eigenlijk zoals alles rondom je bruiloft gaat het ook hierbij echt om het juist plannen van de afspraak en alle behandelingen eromheen. Je wilt er natuurlijk op je best uitzien op jullie bruiloft met een mooie glow en er zeker niet uitzien als een wortel.

Volgorde van de beauty behandelingen

  • Hars je lichaam minimaal 48 uur van tevoren.
  • Laat twee dagen van tevoren je spray tan aanbrengen. Zo is er nog genoeg tijd over voor de bruine teint om te ontwikkelen.
  • Een manicure kun je eventueel voor of na je afspraak inplannen.
  • Een pedicure moet je voor je spray tan laten uitvoeren. Het exfoliëren kan er namelijk voor zorgen dat je spray tan eraf gaat.
  • Het lamineren van je wenkbrauwen moet je voorafgaand aan je tan laten doen om een chemische reactie van je spray tan te voorkomen. Dit geldt ook voor het verven, harsen of epileren van je wenkbrauwen.
  • Facials, peelings en andere (gezichts)behandelingen plan je het beste in voorafgaand aan je spray tan.

Voor de afspraak

Voordat je naar de spray tan afspraak gaat, is het belangrijk om je alvast een beetje voor te bereiden op de afspraak. Wat kun je nou eigenlijk verwachten? En wat kun jij zelf doen om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier zult hebben van je bruine teint? Op deze pagina nemen wij je graag mee in de wereld van; de spray tan. Hiervoor beginnen we bij het begin, wat kun jij doen voordat je naar je spray tan afspraak gaat?

Voor de afspraak

Do's + Dont's

Do

EXFOLIEREN: Scrub 6-24 uur van tevoren. Zo zorg je voor een glad canvas en dit zorgt er weer voor dat je langer kunt genieten van je bruine teint.

ONTHAREN: Heb je de haartjes niet weg laten laseren of gewaxt? Scheer dan minimaal 6-24 uur van tevoren, afhankelijk van de huid. Waxen moet minimaal 48 uur van tevoren worden gedaan.

MANI + PEDI: Zorg ervoor dat je voor je afspraak een pedicure hebt laten doen. Tijdens een pedicure kunnen er producten gebruikt worden welke invloed hebben op jouw spray tan. Een manicure mag eventueel ook achteraf uitgevoerd worden.

VOOR DE BRUILOFT: Ga 2 tot 3 dagen voor je bruiloft langs voor je spray tan.

KLEDING: Het is belangrijk dat je naar je afspraak gaat in loszittende kleding. Draag los en donker katoen, ademende stof, oversized kleding, iets met niet teveel stiksels en open schoenen bijvoorbeeld slippers.

HYDRATEREN: En dan hebben we het niet over de huid zelf, hoewel je dit natuurlijk ook goed moet verzorgen, maar we hebben het over jawel .. water drinken! Ook water drinken heeft invloed op je spray tan. Drink je te weinig water dan zal de kleur minder donker en snel ontwikkelen op de huid.

DROGE PLEKJES: Heb je last van droge plekjes of misschien acne? Geef dit dan van tevoren aan zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Er kan dan een beetje moisturizer aangebracht worden op deze plekjes om te voorkomen dat je de droge plekjes goed gaat zien.

Don't

BIKINI: De eerste keer kan een beetje spannen zijn en het is dan ook logisch dat je misschien liever een bikini aantrekt tijdens de spray tan. Let er wel op dat je hierbij rekening houdt met de vorm van je trouwjurk. Heb je een trouwjurk gekozen met een uitgesneden rug of strapless? Zorg er dan wel voor dat je geen bandjes ziet na je spray tan. Het beste is om alleen een speciaal broekje te dragen tijdens de spray tan.

KLEDING: Draag geen strakke broeken/shirts maar ook geen zijde, geen satijn, geen leer en geen lycra naar je afspraak.

CHEMICALIEN: Draag geen moisturizer, make-up, parfum of deodorant naar je afspraak. Dit kan namelijk de kleur van de tan beïnvloeden. Gebruik daarnaast geen body wash met een sterke
geur, die crème-achtig is of veel chemicaliën bevat. Iedere schuimende substantie blijft op je huid zitten.

De eerste afpraak

De voorbereiding is echt het allerbelangrijkste.

Het beste is om in ieder geval 3-4 weken voor de bruiloft een eerste spray tan afspraak in te plannen. Of je plant een spray tan afspraak in rondom het moment dat je jouw trouwjurk voor een laatste keer gaat doorpassen. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat een spray tan bij jou en je jurk past.

Misschien ben je na de spray tan nog niet helemaal tevreden met de bruin teint. In dat geval heb je nog genoeg tijd om dit te bespreken en eventueel aan te laten passen.

De meeste spray tan artiesten gebruiken producten waar je niet oranje van zult worden. Zij gaan ervoor zorgen dat je een mooie zongebruinde glow krijgt en gebruiken alleen producten welke het beste werken voor jou.

Na de afspraak

Do's + Dont's

Do

DOUCHEN: Heb je een spray tan welke je na een bepaalde tijd moet afspoelen? Zorg dan dat je dit echt op tijd doet. Doe je dit niet dan kan deze te donker worden/minder mooi eruitzien.

Zodra je gaat douchen, zorg ervoor dat je even goed met je handen over je lichaam wrijft. Op deze manier voorkom je witte strepen over je lichaam. Mochten er wel lijnen ontstaan, dan is dit doorgaans overtollige cosmetische bronzer. Het komt dan vaak niet door een streperige spray tan.

Na je tweede douche kun je een natuurlijke body wash gebruiken. Wil je de bruine teint wat donkerder/dieper? Wacht hier dan nog een dagje langer mee.

ONTWIKKELEN: Nadat je voor de eerste keer hebt gedoucht, zul je zien dat de bruine teint minder donker is. Dit hoort zo dus hier hoef je niet van de schrikken. De komende 24 uur zal de spray tan zich nog ontwikkelen en donkerder worden.

MOISTURIZER: Zorg ervoor dat je je huid goed blijft verzorgen na de tweede douche.

EERSTE 24 UUR: Ga de eerste 24 uur niet zwemmen, sporten, langs de massage, een pedicure laten doen, facial etc.

AFDROGEN: Dep je huid na het douchen droog met een handdoek zodat de huid minder schuurt door het wrijven. Zo blijft de bruine teint langer mooi.

HYDRATEREN: We kunnen het niet vaak genoeg benoemen maar; drink voldoende water! Hoe beter je jouw lichaam hydrateert, hoe langer je de bruine teint zult behouden.

SPORT: Ga je de dag na je spray tan naar de sportschool? Neem dan een douche van tevoren. Hierdoor voorkom je dat de zuren in het zweet de bruine teint zal verkleuren.

Don't

MOISTURIZER: Na de eerste douche is het het beste om geen moisturizer te gebruiken. Doe dit wel na de tweede douche.

DOUCHEN: Probeer niet al te lang en te heet te douchen. Het is beter om korte, warme douches te nemen.

DOUCHEPRODUCTEN: Gebruik geen douchegel of andere doucheproducten tijdens je eerste douchebeurt. Gebruik sowieso helemaal geen zeep op je lichaam. Zeep kan de bruine teint beïnvloeden en de huid uitdrogen.

TOUCH-UPS: Wil je na je bruiloft een mooie bruine teint behouden? Vergeet dan geen touch-ups in te plannen.

EXFOLIEREN: Ga niet te hard scrubben na je spray tan. Hierdoor kun je de spray tan van de huid scrubben.

ZONNEBRANDCREME: Vergeet je zonnebrandcrème niet! Hoewel je nu een bruine teint hebt, kun je nog steeds verbranden. Er zit geen SPF in een spray tan dus vergeet je echt niet in te smeren met zonnebrandcrème.

Alle foto's zijn van Kaboompics.